Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε στο Μπάρι δύο άτομα που θεωρούνται μέλη της αλ Κάιντα και κατηγορούνται ότι ανήκουν σε τρομοκρατικό πυρήνα που προετοίμαζε επιθέσεις στη Γαλλία και τη Βρετανία, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.
Μέχρι τώρα οι αρχές του Μπάρι δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή. Πρόκειται για τον 63χρονο ιμάμη Μπασάμ Αγιάσι συριακής καταγωγής που έχει αποκτήσει την γαλλική υπηκοότητα και τον Γάλλο Ραφαέλ Ζεντρόν, 34 χρόνων, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο.
Οι δύο συλληφθέντες «σχεδίαζαν και οργάνωναν τρομοκρατικές επιθέσεις και ανταρτικές ενέργειες» σύμφωνα με τις κατηγορίες που διατύπωσαν εναντίον τους δύο ιταλοί δικαστές, ο Ρομπέρτο Ρόσι και η Φραντσέσκα Ρομάνα, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση, διευκρινίζει το Ansa και προσθέτει πως ένας από τους στόχος των επιθέσεων που σχεδίαζαν ήταν το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ.
Οι δύο Γάλλοι είχαν στη κατοχή τους «όπλα και εκρηκτικά» και είχαν δημιουργήσει ένα δίκτυο με στόχο την στράτευση και την εκπαίδευση ατόμων «έτοιμων να πολεμήσουν ή να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ».
Οι δύο άντρες είχαν συλληφθεί ξανά το 2008 στο Μπάρι, προερχόμενοι από την Ελλάδα, όταν στο τροχόσπιτό τους εντοπίστηκαν λαθρομετανάστες, μετέδωσε το Ansa.

Δεν υπάρχουν σχόλια: