Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

4ο ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Και νέο κρούσμα, το τέταρτο του ιού της νέας γρίπης, επιβεβαίωσε το Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος (Ινστιτούτο Παστέρ). Πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, ηλικίας 23 ετών, η οποία επέστρεψε χθες από τη Νέα Υόρκη έχοντας συμπτώματα βήχα, μυαλγίες και καταρροή, χωρίς όμως πυρετό λόγω λήψης αντιπυρετικών μετά από ιατρική σύσταση στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό και ευαισθητοποιημένη επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Της συνεστήθη η εξέτασή της από το Νοσοκομείο Αναφοράς όπου και πραγματοποιήθηκε. Μετά την κλινική εξέταση της ασθενούς, ελήφθη δείγμα, της χορηγήθηκε αγωγή και της συνεστήθη να παραμείνει στην οικία της ακολουθώντας σχολαστικά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής. Θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο περαιτέρω αντιμετώπισης, η ασθενής θα νοσηλευτεί στο ΓΝΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και θα γίνει επιδημιολογική διερεύνηση».
Παράλληλα, συνεχίζεται η νοσηλεία των δύο κρουσμάτων από το Εδιμβούργο, που είναι καλά στην υγεία τους και θα εξέλθουν από το νοσοκομείο σύντομα. Τέλος, το ΥΥΚΑ επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και ότι η κατάσταση τελεί υπό πλήρη έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: