Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ


Τουλάχιστον 78 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο το πρωί της Τετάρτης όταν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Τζακάρτα και μετέφερε στρατιωτικούς και μέλη των οικογενειών τους συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή της Ανατολικής Ιάβας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας.
«Ο τελευταίος απολογισμός του δυστυχήματος είναι 78 νεκροί. Περίπου δεκαπέντε επιβάτες επέζησαν. Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να μεταβληθούν καθώς συνεχίζεται η διαδικασία διάσωσης», ανέφερε ο Μπαμπάνγκ Σουλίστιο, εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας.
Το αεροσκάφος, τύπου C-130 Hercules, στο οποίο επέβαιναν 112 άτομα, 13 μέλη πληρώματος και 99 επιβάτες, συνετρίβη στις 06:30 τοπική ώρα (02:30 Ελλάδας) κοντά στην πόλη Μαγκετάν, περίπου 160 χιλιόμετρα ανατολικά της Γιογκιακάρτα, από άγνωστη αιτία.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις. Αρκετοί από τους νεκρούς ήταν πολίτες που βρίσκονταν στα σπίτια τους την ώρα της συντριβής. Το μεταγωγικό κατέστρεψε και να προκάλεσε ζημιές σε αρκετά κτίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: