Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Την ώρα που ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να πάει στο κλειστό του Αγίου Θωμά για το 2-0 επί του Αμαρουσίου, η είδηση που προέκυψε είναι μεταγενέστερη, αλλά εξίσου σημαντική: οι ερυθρόλευκοι θα μεταβούν τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ για φιλικά ματς με ομάδες του ΝΒΑ. Με ποιους; Με τους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς!
Όσοι παρατηρούν καλά τις κινήσεις που κάνουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι τα τελευταία χρόνια, θα έχουν καταλάβει ότι "πρότυπό" τους στη δημιουργία μιας ομάδας είναι το ΝΒΑ. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με μεταγραφές τύπου Τζος Τσίλντρες και Τζανίρο Πάργκο, αλλά και με τη γενικότερη λειτουργία της ΚΑΕ και τους στόχους της.
Δηλαδή, η αμερικανικού τύπου ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο ΣΕΦ πριν από κάθε παρουσίαση της ομάδας, οι μπουτίκ που ξεκίνησαν φέτος να λειτουργούν, τα events και οι διαγωνισμοί που γίνονται στο ημίχρονο, το χορηγικό πρόγραμμα και η εμπορική διαχειρίση του ονόματος του συλλόγου εντός και εκτός συνόρων, αλλά και η επιθυμία για ένα νεότευκτο γήπεδο όπως αυτά του ΝΒΑ, μαρτυρούν τις φιλοδοξίες του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου.
Τώρα, ο Ολυμπιακός θα πάει ένα ακόμη βήμα πιο πέρα την... παγκοσμιοποίησή του (αυτό αφορά τα δημοσίευματα που βλέπουμε ανά καιρούς στο ESPN και σε όλα αμερικανικά Μέσα). Για την ακρίβεια θα πάει πέρα από τον Ατλαντικό για να αντιμετωπίσει σε φιλικά παιχνίδια τους Σαν Αντόνιο Σπερς (9 Οκτωβρίου) και τον ΛεΜπρον Τζέιμς με την παρέα του από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς!
Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ΚΑΕ, αλλά θεωρείται έγκυρη 100%. Αυτές οι φιλικές αναμετρήσεις ανάμεσα σε ομάδες του ΝΒΑ και ευρωπαϊκούς συλλόγους έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια με στόχο τη διάδοση του αθλήματος και των αμερικανικών ομάδων και τώρα είναι η σειρά του Ολυμπιακού να συμμετάσχει σε αυτές.
Βούισιτς: "Άλλο ματς αυτό της Πέμπτης"
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναγιώτης Γιαννάκης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το δεύτερο ημιτελικό με το Μαρούσι (Πέμπτη, 21:00, Novasports) με τους Τζος Τσίλντρες και Παναγιώτη Βασιλόπουλο να μην είναι στη διάθεση του "δράκου". Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι για να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους σε αυτή τη σειρά με την ομάδα των βορείων προαστίων και να υποδεχθούν την Κυριακή το Μαρούσι για το 3-0 και την πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ.
Μιλώντας στο επίσημο site του ΕΣΑΚΕ για το παιχνίδι, ο Νίκολα Βούισιτς τόνισε: "Το δεύτερο παιχνίδι δε θα μοιάζει σε καμία περίπτωση με αυτό της Κυριακής. Περισσότερο θα μοιάζει με αυτό της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, τότε που είχαμε πετύχει μια από τις σημαντικότερες φετινές μας νίκες. Σίγουρα στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε πολύ καλά και το Μαρούσι άσχημα, την Πέμπτη εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα, αλλά περιμένουμε ότι και το Μαρούσι θα παίξει πολύ καλύτερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: