Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS


Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας οι Γ.Σκαρπέλης και Η.Γεωργίου, που συνελήφθησαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής.
Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Siemens κατέθεσαν μηνύσεις κατά του 4ου ειδικού ανακριτή κ. Ζαγοριανάκου, ο οποίος εξέδωσε και τα εντάλματα σύλληψής τους. Ζητούν να συλληφθεί ο ανακριτής στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος και της υπεξαγωγής εγγράφων.
Οι Γ. Σκαρπέλης και Η. Γεωργίου παρουσιάστηκαν χθες το πρωί ενώπιον του ανακριτή όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 15 και 12 Ιουνίου αντίστοιχα. Παράλληλα τους απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.
Νομικοί κύκλοι εκφράζουν απορία για τον τρόπο που αποφασίστηκαν οι συλλήψεις των δύο ανδρών, αφού και οι δύο είχαν ήδη λάβει προθεσμία για να απολογηθούν στα μέσα Ιουνίου.
Σύμφωνα με το συνήγορο του Η. Γεωργίου, χαρακτηριστικό της σπουδής με την οποία εκτελέστηκε το ένταλμα του ανακριτή είναι ότι το γεγονός ότι για τη μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ χρησιμοποιήθηκε ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: