Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΙΛΗ Η ΓΡΙΠΠΗ




Συνεχίζοντας την αμερόληπτη ενημέρωση σχετικά με το θέμα της γρίππης.


Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης Α/Η1Ν1 στη χώρα."Σήμερα το πρωί, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων σε άνθρωπο. Πρόκειται για μια 32χρονη Χιλιανή που επέστρεψε αεροπορικώς στη χώρα στις 16 Μαΐου από την Πούντα Κάνα (Δομινικανή Δημοκρατία), με ενδιάμεση στάση του αεροσκάφους στον Παναμά", δήλωσε ο υπουργός Υγείας 'Αλβαρο Εράζο σε συνέντευξη Τύπου. Η κατάσταση της υγείας της ασθενούς, η οποία υποβάλλεται σε θεραπεία στο νοσοκομείο κρίνεται "ικανοποιητική", πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.
Αύξηση των κρουσμάτων καταγράφει ο ΠΟΥ
Περίπου 8.480 άτομα έχουν προσβληθεί παγκοσμίως από το νέο ιό της γρίπης, τη στιγμή που ο αριθμός των θανατηφόρων κρουσμάτων παραμένει στάσιμος στους 72, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίζονται στη «γενέτειρα» χώρα του νέου ιού, το Μεξικό και τις γειτονικές ΗΠΑ, όπου υπολογίζεται ότι έχουν προσβληθεί περισσότεροι από 2.895 και 4.174 άνθρωποι αντίστοιχα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μεξικό έχουν αναφερθεί 66 θάνατοι από τη «γρίπη των χοίρων» και στις ΗΠΑ άλλοι τέσσερις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: