Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΣΑΦΙΝΑ - ΚΟΥΖΝΕΤΣΟΒΑ


Ρωσική υπόθεση θα είναι ο τίτλος στις γυναίκες στο φετινό Roland Garros με την Ντινάρα Σάφινα (Νο1)(φωτό) και την Σβετλάνα Κουζνέτσοβα (Νο7) να κοντράρονται το Σάββατο (06/06) στον τελικό. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό στο γαλλικό Grand Slam ήταν το 2004 όταν «μονομάχησαν» η Αναστασία Μίσκινα με την Έλενα Ντεμεντίεβα.
Η 23χρονη Σάφινα νίκησε μετά από 1 ώρα και 41 λεπτά την Σλοβάκα Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα (Νο20) με 6-3, 6-3 και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο Παρίσι, ελπίζοντας αυτή τη φορά να καταφέρει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam της καριέρας της.
«Όσο πλησιάζω προς τον τίτλο τόσο η ένταση και η πίεση αυξάνεται. Θέλω πραγματικά να νικήσω και θα τα δώσω όλα για το πετύχω» σχολίασε η μικρότερη αδερφή του Μαράτ Σάφιν.
Όσον αφορά την 24χρονη Κουζνέτσοβα, χρειάστηκε να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να επιβληθεί της Σαμάνθα Στοσούρ από την Αυστραλία (Νο30) με 6-4, 6-7(5), 6-3. Έτσι επανέλαβε την επιτυχία του 2006, όταν είχε περάσει στον τελικό, μόνο που η κατάληξη της πορείας της τώρα θέλει να είναι διαφορετική, αφού τότε είχε χάσει και είχε μείνει δεύτερη. Παράλληλα, στοχεύει στον δεύτερο τίτλο Grand Slam μετά από αυτόν του 2004 στο US Open.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κουζνέτσοβα είναι η μοναδική που έχει νικήσει φέτος τη Σάφινα στο χώμα.

1 σχόλιο:

nikkarthegreat είπε...

Ότι τελείωσε και πολύ δίκαια κέρδισε η Κουζνέτσοβα...με 2-0 σετ
6-4 και 6-2....