Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΦΕΝΤΕΡΕΡ - ΣΟΝΤΕΡΛΙΝΓΚ


Ο μαθημένος σε μεγάλους αγώνες Ρότζερ Φέντερερ (Νο2)(φωτό) και ο λιγότερος έμπειρος Ρόμπιν Σόντερλινγκ (Νο23) θα κοντραριστούν την Κυριακή (07/06) για τον τίτλο του Roland Garros.

Αμφότεροι προκρίθηκαν αρκετά δύσκολα στον τελικό και πλέον απέχουν μια ανάσα ο μεν Ελβετός από το 14ο συνολικά τίτλο Grand Slam, που θα είναι όμως ο πρώτος του στο Παρίσι και ο δε Σουηδός από τον παρθενικό του σε Grand Slam.
Πιο αναλυτικά, ο Φέντερερ, που θα διεκδικήσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο και ο Αργεντινός Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο (Νο5) κράτησαν καθηλωμένους για περίπου 3.5 ώρες τους 15.000 φιλάθλους που κατέκλυσαν τις κερκίδες στο κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων. Μετά από σκληρή μάχη, ο 29χρονος Ελβετός κατάφερε να βγει «ζωντανός» από το κορτ, νικώντας με 3-2 σετ (3-6, 7-6(2), 2-6, 6-1, 6-4).
Έτσι την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να πιάσει στη λίστα με τους πολυνίκεις σε Grand Slam τον Πιτ Σάμπρας και να σηκώσει επιτέλους στη γαλλική πρωτεύουσα το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του.Επίσης έχουμε να προσθέσουμε ότι σε αυτό το τουρνουά έχει τις περισσότερες νίκες απο κάθε άλλο συμμετέχοντα (40 νίκες) αλλά δεν έχει πάρει ποτέ αυτό το τρόπαιο. Απέναντι του δεν θα σταθεί ο συνήθης τα τρία προηγούμενα χρόνια, Ραφαέλ Ναδάλ αλλά αυτός που απέκλεισε τον Ισπανό, ο Σόντερλινγκ.
Ο 25χρονος Σκανδιναβός επιβλήθηκε με επίσης 3-2 σετ (6-3, 7-5, 5-7, 4-6, 6-4) του Χιλιανού Φερνάντο Γκονζάλεζ και έγινε ο πρώτος Σουηδός που φτάνει στον τελικό του Roland Garros μετά το 2000 και τον Μάγκνους Νόρμαν, τον νυν προπονητή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: