Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΛΟΥΚΕΤΟ Η CHRYSLER ?


Φουντώνουν τα σενάρια στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους, ότι μια από τις σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη η αμερικανική Chrysler θα βάλει λουκέτο.
Οι φήμες εντείνονται σε μια χρονική στιγμή, όπου η εταιρεία «παίζει με τα δευτερόλεπτα» για τη σωτηρία της, καθώς σε επτά ημέρες εκπνέει η προθεσμία για τη σύναψη συμφωνίας με την ιταλική Fiat.
Αν δεν ευοδωθούν οι συνομιλίες Chrysler-Fiat έως τις 30 Απριλίου, τότε ουσιαστικά θα χαθεί το παιχνίδι, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα απολέσει τις κρατικές ενισχύσεις και θα υποχρεωθεί να καταθέσει επισήμως αίτηση προστασίας από τους πιστωτές -που σημαίνει πτώχευση.
Αμερικανός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι πρωταρχικός στόχος της κυβερνητικής ομάδας που επιβλέπει τις συνομιλίες Chrysler-Fiat είναι η επίτευξη συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, παρά η υποβολή αίτησης χροεκοπίας.
Η Fiat εξαγοράζει την Opel;
Μπορεί η κρίση στην αγορά αυτοκινήτου να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία, όμως κάποιες από τις σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες «βλέπουν» ευκαιρίες.
Για παράδειγμα, η Fiat εμφανίζεται ως υποψήφιος αγοραστής της γερμανικής μονάδας της General Motors, Opel, σε μια συμφωνία, η οποία αν επιτευχθεί θα αναδείξει την ιταλική εταιρεία σε σημαντικό παίκτη της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων.
Ταυτόχρονα, θα της δώσει ρόλο στην αναδιοργάνωση και των δύο δοκιμαζόμενων αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, της General Motors και της Chrysler. Επί του παρόντος η επίσημη Fiat τηρεί σιγή ασυρμάτου για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ και η Opel αναφέρει απλώς ότι «έχουμε σειρά διαβουλεύσεων, με πολλούς επενδυτές».

Από zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: