Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ



Σαν γνήσιος φίλαθλος δεν μπορώ ύστερα απο την χτεσινή νίκη του καμαρίου του ελληνικού μπάσκετ να γράψω ένα ποστ..


Χτες ο παναθηναϊκός διέσυρε την πρωταθλήτια Ιταλίας Σιένα (53-72). Ήταν η 7η επίσκεψη του παναθηναϊκού στην έδρα της ιταλικής ομάδας και επιτέλους κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνος.Μιάς και δεν είμαι ειδικός στο θέμα μπάσκετ απλά θα αναφέρω τι είδα.


Είδα μια πολύ καλή άμυνα απο την πλευρά της ελληνικής ομάδας και δίκαια πήρε την νίκη.


Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο coach Zots..
Παραθέτω τις δηλώσεις των 2 προπονητών.
Ζελικο Ομπράντοβιτς: «Πήραμε μία πολύ, πολύ σημαντική νίκη. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και μείναμε συγκεντρωμένοι. Κάναμε καλή δουλειά στα πικ εν ρολ του αντιπάλου, αλλά είναι γεγονός ότι η Σιένα έχασε και αρκετά σουτ. Το αληθινό προβάδισμα δεν είναι βέβαια το +19 αλλά το 2-1, άρα θα πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι».

Σιμόνε Πιανιτζιάνι: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Αξιζε τη νίκη. Είχαμε μία πολύ κακή δεύτερη περίοδο και χάσαμε πολλά ανοιχτά σουτ. Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε την Πέμπτη».





Όσο για την έταιρη ελληνική ομάδα Ολυμπιακό έχασε από την βασίλισσα της ευρώπης Ρεαλ Μαδρίτης 71-63 αλλά παρόλα αυτά έχει τον πρώτο λόγο για τον Βερολίνο.
Μιας και δεν έχω άποψη για αυτό το ματς απλώς παραθέτω τις δηλώσεις των προπονητών.

Γιαννάκης "Λυπάμαι γιατί η ομάδα μου δεν βρισκόταν στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο. Έτσι η Ρεάλ πήρε το προβάδισμα. Προσπαθήσαμε στη συνέχεια και δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Τα δικά μας, εύκολα, λάθη έδωσαν τη νίκη στη Ρεάλ. Θέλουμε στο επόμενο παιχνίδι να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση. Αν έχουμε καθαρό μυαλό, δεν θα έχουμε προβλήματα. Αν θες να φτάσεις ως την κορυφή, κι εμείς το θέλουμε, πρέπει να μάθεις να παίζεις υπό πίεση. Την Πέμπτη η Ρεάλ θα είναι διαφορετική. Θα παίξει πιο γρήγορα και επιθετικά. Εξακολουθούμε όμως να έχουμε το πλεονέκτημα".

Οι άλλοι 2 προημητελικοί...
Παρτιζάν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 56-67 .Η ρώσσικη ομάδα προκρίθηκε στο F-4
Τάου Κεράμικα-Μπαρτσελόνα 69-62 . Η ταού κρατάει την τύχη στα χέρια της αύριο.

Όλοι οι επαναληπτικοί αγώνες είναι αύριο Πέμπτη 2 Απριλίου.

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι σήμερα 21.30 παίζει η ελλάδα με το ισραήλ ποδόσφαιρο για τα προκριματικά του μουντιάλ .Ας ευχηθούμε καλή επιτυχια στην εθνική μας ομάδα.

7 σχόλια:

donquesto είπε...

Εγώ δεν είδα τον αγώνα, τον άκουσα λίγο στο ραδιόφωνο, και προσωπικά δεν περίμενα τη νίκη του Παναθηναικού... Σημασία έχει ότι την περίμεναν ο Zots και οι παίκτες! Ο Παναθηναικός απέδειξε για μια ακόμα φορά, σε μια πολύ δύσκολη έδρα (κυρίως λόγω του στυλ των Ιταλών-σκληρό παιχνίδι και περισσότερη διαμαρτυρία παρά μπάσκετ-η ΤΣΣΚΑ είχε χάσει φέτος με 20) ότι αποφασισμένος μπορεί να κάνει τα πάντα!

nikkarthegreat είπε...

Όντως ο χτεσινός παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει τα πάντα.
Το μόνο καλό είναι οτι το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ είναι το καλύτερο στην ευρώπη.

spetses9 είπε...

Νικόλα,εύχομαι να ευοδωθεί η νέα σου προσπάθεια.Ελπίζω να αποκτήσεις πολλούς συνεργάτες και ποικίλα θέματα.Ίσως χρειάζεσαι κάποιον για την επιμέλεια των κειμένων.
Δεν ήξερα ότι είσαι Παναθηναϊκός.
Καλή τύχη!

nikkarthegreat είπε...

Ευχαριστώ Γιάννη να είσαι καλά.
Ναι δυστυχώς είμαι Παναθηναϊκός και μόνο το μπάσκετ μας έχει απομείνει . χαχα . Μακάρι να με βοηθήσουν για διάφορα θέματα. Το απόγευμα εαν προλάβω θα ανεβάσω ένα ενδιαφέρον ποστ για ενα νέο εξωτερικού αλλίως το βράδυ μετά την νίκη μας. Όσο για τα κείμενα .. ναι όντως αντιμετωπίζω ένα μικρό προβληματάκι μιας και δν έχω συνηθήσει να γράφω έτσι. Ευελπιστώ στο μέλλον να διορθωθεί.

Ανώνυμος είπε...

trifulara-omadara!

nikkarthegreat είπε...

Καλά τα λές εάν και χάσαμε από τον γάβρο πριν λίγο στο τελικό κυπέλλου στο βόλλευ.

Ανώνυμος είπε...

to game ontos itan poli kalo
fisika sto mpasket petaei i panatha mas
sto podosfero den ta paei ke toso kala ala den pirazi
xronia ine aftes.....