Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΚΑΡΤΑ ΠΑΣΟΚ


Το ΠΑΣΟΚ προεργάζεται σκέψεις για την έκδοση πιστωτικής κάρτας, στο πρότυπο της κάρτας των κόμματος των Εργατικών της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε συζητήσεις με διάφορες τράπεζες προκειμένου να αποφασιστεί με ποια τελικά θα συνεργαστεί για την έκδοση της πιστωτικής κάρτας.
«Θα έχει το ανταγωνιστικότερο επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου της αγοράς, το επιτόκιό της θα είναι περίπου 20% χαμηλότερο από τα ισχύοντα, ενώ ο κάτοχός της δεν θα πληρώνει ετήσια συνδρομή ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στην τράπεζα» αναφέρουν στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Σχετικά με την ετήσια συνδρομή, το ΠΑΣΟΚ έχει αποστείλει 950 χιλιάδες προσωπικές επιστολές σε μέλη και φίλους, οι οποίοι έως τις 31 Μαΐου θα πρέπει να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή τους.
Αυτή ανέρχεται σε 12 ευρώ για αγρότες, μετανάστες, συνταξιούχους, έως 500 ευρώ για τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές.
Είναι προφανές ότι το μακροπρόθεσμο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξει οικονομική αυτονομία, δηλαδή να μην εισπράττει την ετήσια κρατική επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ αλλά να βασίζεται στις εισφορές μελών και φίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: