Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ

Ένας θάνατος με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Η αναμονή για τις τοξικολογικές εξετάσεις και η έρευνα του υπουργείου Υγείας για το μαιευτήριο «Έλενα». Η εντολή για «σιγή ασυρμάτου» μεταξύ των εργαζομένων προς τους ασθενείς και τους δημοσιογράφους.
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας, μετά το θάνατο μίας εργαζόμενης στο μαιευτήριο «Έλενα». Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι λόγοι του θανάτου της νοσηλεύτριας διερευνώνται, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι μπορεί να συνδέονται με μικρόβιο που εισέπνευσε από τους αγωγούς των κλιματιστικών του μαιευτηρίου.
Αμέσως μετά το θάνατο, δόθηκε η εντολή να κλείσει ο κλιματισμός σε όλους τους χώρους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του. Παράλληλα, άρχισε και η διαδικασία της έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας η σορός της άτυχης νοσηλεύτριας εξετάστηκε από ιατροδικαστή. Το πόρισμά του αναμένεται τις επόμενες ημέρες, καθώς δεν έχουν βγει, έως και σήμερα, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.
Όπως ήταν φυσικό, τόσο μεταξύ των εργαζομένων, όσο και των λίγων νοσηλευομένων που το γνωρίζουν, επικρατεί ανησυχία και το γεγονός αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης μια και πρόκειται για χώρους στους οποίους νοσηλεύονται και νεογέννητα βρέφη.
Επικοινωνήσαμε με την εκπρόσωπο των εργαζομένων του μαιευτηρίου, Αμαλία Γώγου, η οποία μας είπε ότι όλοι περιμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή, ωστόσο τόνισε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια παρουσίαζε πρόβλημα με το αναπνευστικό της.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, Στάθης Τσούκαλος, εργάζεται στο «Έλενα». Μας επιβεβαίωσε τόσο το θάνατο, όσο και την έρευνα που διεξάγεται, αλλά και εκείνος, μιλώντας για τη νοσηλεύτρια, περιέγραψε μία ιδιαιτέρως φιλάσθενη γυναίκα με μεγάλη ευαισθησία σε αλλεργίες.
Από τη διοίκηση του νοσοκομείου δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση μετά τον έλεγχο του κλιματισμού, για να μην προκληθεί πανικός σε εργαζόμενους, νοσηλευόμενους και επισκέπτες. Χαμηλούς τόνους προσπαθεί να διατηρήσει και το υπουργείο Υγείας, οι υπεύθυνοι του οποίου, μετά από εντολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου, διερευνούν την υπόθεση και αναμένεται να παρέμβουν, αν από τις τοξικολογικές εξετάσεις προκύψει ότι «υπεύθυνος» για το θάνατο της νοσηλεύτριας είναι ο... κλιματισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: