Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Το site θα ξανανεωθεί την δευτέρα επειδή θα λείπω απο την Αθήνα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ


Συνεχίζοντας την ενημέρωση για την νόσο τον χοίρων.Στο 5 αυξήθηκε την Πέμπτη το επίπεδο συναγερμού για τη γρίπη των χοίρων, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος πανδημίας . Στο Λουξεμβούργο συνεδριάζουν οι ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας. Αναστολή των αεροπορικών συνδέσεων με το Μεξικό θα ζητήσει η Γαλλία. Ο πρόεδρος του Μεξικού κάλεσε όλες τις επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν είναι απολύτως "κρίσιμη" για την οικονομία της χώρας ή την δημόσια ασφάλεια να διακόψουν τη λειτουργία τους ως τις 5 Μαΐου. Παρότρυνε επίσης τους πολίτες να μένουν στα σπίτια τους. 'Εκτιμάται ότι το κόστος της επιδημίας θα φτάσει τουλάχιστον στο 0,5% του ΑΕΠ της χώρας. Στις ΗΠΑ, δεύτερη χώρα με νεκρό μετά το Μεξικό, έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα σε 11 Πολιτείες. Στην Ευρώπη κρούσμα του ιού επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη στην Ελβετία.Κρούσματα έχουν αναφερθεί σε Ισπανία, Βρετανία, Γερμανία και Αυστρία.Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη πανδημία. Παράλληλα, κάλεσε όλες τις χώρες να ενεργοποιήσουν σχέδια ετοιμότητας και να παραμείνουν σε κατάσταση εγρήγορσης.Σε κατάσταση εκτάκτου υγειονομικής ανάγκης για μια περίοδο 2 μηνών, με στόχο να αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη επιδημία της νόσου, κήρυξε τη Νικαράγουα ο πρόεδρος της χώρας Ντανιέλ Ορτέγκα.

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο IVANCHUK ΣΚΟΡΑΡΕ


Επιτέλους χτές ο Ivanchuk κέρδισε για πρώτη φορά στο τουρνουά και ο άτυχος ήταν ο Grisсhuk.

Ορίστε η παρτίδα.

GM Ivanchuk (2746) - GM Grischuk (2748) [E97]Nalchik Grand Prix (11), 27.04.20091.d4 Nf6 2.c4 g6 3.Nc3 Bg7 4.e4 d6 5.Nf3 0–0 6.Be2 e5 7.0–0 Nc6 8.d5 Ne7 9.b4 Nh5 10.c5 Nf4 11.Bxf4 exf4 12.Rc1 h6 13.Nd4 a6 14.h3 Kh8 15.Qd2 Ng8 16.Rfd1 h5 17.Qxf4 Bh6 18.Qg3 h4 19.Qd3 Bxc1 20.Rxc1 Qg5 21.Re1 Bd7 22.c6 bxc6 23.dxc6 Be6 24.Bg4 Bxg4 25.hxg4 Ne7 26.Qd1 Rab8 27.a3 Kg7 28.Re3 Qf6 29.Nf3 Nxc6 30.Nd5 Qe6 31.Nxc7 Qxg4 32.Qxd6 Rbd8 33.Qxc6 Rd1+ 34.Ne1 h3 35.Qc3+ f6 36.Rxh3 Rc8 37.e5 White wins 1–0


Ορίστε και η βαθμολογία.


Βαθμολογία 11ου γύρου (2 γύροι ακόμα)
1.Aronian, Levon g ARM 2754 7
2. Leko, Peter g HUN 2751 6½
3.Alekseev, Evgeny g RUS 2716 6
4.Akopian, Vladimir g ARM 2696 6
5.Bacrot, Etienne g FRA 2728 6
6.Grischuk, Alexander g RUS 2748 5½
7.Svidler, Peter g RUS 2726 5½
8.Kamsky, Gata g USA 2720 5
9.Karjakin, Sergey g UKR 2721 5
10.Mamedyarov, Shak g AZE 2725 5
11.Kasimdzhanov, Rustam g UZB 2695 5
12.Gelfand, Boris g ISR 2733 5
13.Eljanov, Pavel g UKR 2693 5
14.Ivanchuk, Vassily g UKR 2746 4½

ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?


Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επίτροπος Υγείας της ΈΕ κα Αντρούλα Βασιλείου(φωτό), κρούσματα της νόσου των χοίρων εντοπίστηκαν και παρακολουθούνται ως ύποπτα σε Δανία, Ιρλανδία, Τσεχία Σουηδία, αλλά και σε Ελλάδα.Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν υπάρχει λόγος να επιβληθούν επίσημοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της γρίπης.Την ίδια ώρα, η Ισπανία επιβεβαίωσε το δεύτερο κρούσμα γρίπης των χοίρων. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στην πόλη Βαλένθια και σύντομα θα επιστρέψει στο σπίτι του. Όσο για το πρώτο κρούσμα, έναν 23χρονο άνδρα που είχε επιστρέψει πρόσφατα από το Μεξικό, βρίσκεται ακόμα σε καραντίνα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν εντοπισθεί 25 ακόμη ύποπτα περιστατικά στην Ισπανία.Στη Γερμανία, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι έχουν εντοπιστεί τρεις ύποπτες περιπτώσεις γρίπης των χοίρων, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται ακόμα στη βαθμίδα 3 του επιπέδου επιφυλακής.


Ακούστε τι είπε ο υπουργός υγείας ο Αβραμόπουλος. http://www.skai.gr/master_avod.php?id=119129
Το blog θα έχει διαρκή ενημέρωση για αυτό το θέμα.

(ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ) ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ


Ποιός είναι ο μόνος ΙΜ στην ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης που έπαιξε σε Ολυμπιάδα ???

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ(2)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


O Πάρντο (Iσπανός τερματοφύλακας) αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα πιο αργά τη Δευτέρα και την Τρίτη θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό.
Τη Δευτέρα εξ’άλλου προέκυψε διαζύγιο των ερυθρόλευκων με τον Μενδρινό. Ο Ελληνας μέσος συναντήθηκε με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο αλλά οι δύο άνδρες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν. Aντίθετα, ο Κατσικογιάννης θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό.
Τέλος την Τρίτη αναμένεται να γίνει το ραντεβού με τον Δενδροκηπουρό ( Νικοπολίδη) έτσι ώστε ο Ελληνας πορτιέρο να υπογράψει νέο, μονοετές συμβόλαιο γιατί αναγκάστηκε να δουλέψει και στο δήμο Κηφισιάς ο κακομοίρης για να βγάλει τα προς το ζήν του. Το ραντεβού αυτό θεωρείται τυπικό.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Συνολικά 1.616 παράνομοι λαθρομετανάστες και 30 διακινητές συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος σε ολόκληρη τη χώρα το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2009, ενώ κατασχέθηκαν 36 πλοία-λέμβοι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης ασφαλείας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το ίδιο χρονικό διάστημα σε 35 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν 49 άτομα και κατασχέθηκαν (ηρωΐνη-μορφίνη: 1 κιλό και 204,8 γραμμάρια, Ακατέργαστη κάνναβη: 265,6 γραμμάρια και 12 αυτοσχέδια τσιγάρα, Φυτά κάνναβης 21 δενδρύλλια και πέντε σπόροι, Κατεργασμένη κάνναβη: 21,4 γραμμάρια, Ηρεμιστικά: 108 δισκία). Τέλος, από τη διεύθυνση ασφάλειας ναυσιπλοΐας του υπουργείου, έγινε γνωστό ότι το ίδιο χρονικό διάστημα, με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, παρασχέθηκε βοήθεια σε 673 άτομα, σε συνολικά 227 περιστατικά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ


Να καθησυχάσουν και να ενημερώσουν τους πολίτες σε όλο τον κόσμο, σχετικά με τα αίτια της εμφάνισης της γρίπης των χοίρων, προσπαθούν οι ειδικοί. Ένα από τα στοιχεία που υπογραμμίζουν είναι ότι ο ιός δεν μεταδίδεται από την κατανάλωση χοιρινού κρέατος.
* Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας (210-5212.054 και 210-5222.339) καλούνται να απευθύνονται οι πολίτες σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.
Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσον ο ιός που προκαλεί τη συγκεκριμένη ασθένεια, έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την απειλή που εδώ και χρόνια φοβάται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ακολουθούν μια σειρά από ερωτήσεις και απαντήσεις, με βάση τις μέχρι τώρα επιστημονικές γνώσεις για το νέο ιό, με βάση δημοσιεύματα του BBC, του New Scientist και του Live Science.
Τι είναι η γρίπη των χοίρων;
Μια αναπνευστική ασθένεια που πλήττει τα γουρούνια και προκαλείται από γρίπη τύπου Α. Είναι γνωστή από παλιά, περιοριζόταν στα κοπάδια των χοίρων και σπάνια ήταν θανατηφόρα. Συνήθως ξεσπά το φθινόπωρο και το χειμώνα, αλλά είναι παρούσα όλο τον χρόνο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές της γρίπης των χοίρων και, όπως συμβαίνει με την ανθρώπινη γρίπη, ο τύπος της μόλυνσης συνεχώς μεταβάλλεται.
Μπορούν να την κολλήσουν οι άνθρωποι;
Κανονικά όχι, αν και σποραδικά αυτό έχει συμβεί, συνήθως σε όσους είχαν στενή επαφή με χοίρους. Σπανιότατα έχουν αναφερθεί περιστατικά που η γρίπη των χοίρων έχει περάσει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η γρίπη αυτή κολλά όπως η ανθρώπινη γρίπη, με το βήχα και το φτάρνισμα, μέσα από αερομεταφερόμενα υγρά σταγονίδια. Στο ξέσπασμα που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ξεκάθαρο ότι η γρίπη των χοίρων περνά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Τα συμπτώματα δεν διαφέρουν από την κοινή ανθρώπινη γρίπη (πυρετός, πόνος στο σώμα και το λαιμό, κόπωση, βήχας κλπ.). Ένας ενήλικος μπορεί να εξαπλώσει τον ιό μια μέρα πριν και μέχρι επτά μέρες μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων, ενώ τα παιδιά πιθανώς για ακόμη περισσότερο χρόνο.
Ποιες είναι οι κατάλληλες προφυλάξεις;
Συχνό πλύσιμο χεριών με σαπούνι, αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη και το στόμα, αποστάσεις ασφαλείας από αρρώστους, μάσκα προσώπου κλπ.
Πρόκειται τώρα για ένα νέο άγνωστο είδος γρίπης των χοίρων;
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επιβεβαιώσει ότι, τουλάχιστον σε μερικές περιπτώσεις, έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη ενός άγνωστου μέχρι τώρα στελέχους Η1Ν1 της γρίπης τύπου Α. Το Η1Ν1 προκαλεί τα περιοδικά ξεσπάσματα της συνηθισμένης γρίπης στους ανθρώπους. Το νέο στέλεχος Η1Ν1 είναι διαφορετικό επειδή περιέχει ανάμικτο γενετικό υλικό, το οποίο βρίσκεται στα στελέχη του ιού που μολύνουν ανθρώπους, πουλιά και χοίρους. Οι ιοί γρίπης έχουν την ικανότητα να ανταλλάσσουν γενετικό υλικό και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η νέα εκδοχή του Η1Ν1 προέκυψε, κάποια στιγμή, από την ανάμιξη διαφορετικών στελεχών του ιού (τα οποία συνήθως μολύνουν διαφορετικά είδη έμβιων οργανισμών), μέσα στον ίδιο χοίρο, που αποτέλεσε το 'εργαστήρι' για τη γενετική ανταλλαγή και τη δημιουργία του νέου στελέχους. Στην πραγματικότητα, ο νέος ιός δεν έχει ποτέ ανιχνευτεί αυτούσιος σε χοίρους στο παρελθόν, απλώς μια από τις πρωτεϊνες του είναι όμοια με τον ιό που συνήθως μολύνει τους χοίρους.
Είναι ασφαλής η κατανάλωση χοιρινού κρέατος;
Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η γρίπη των χοίρων μεταδίδεται τρώγοντας χοιρινό από μολυσμένα ζώα. Όμως είναι απαραίτητο το κρέας να είναι καλά μαγειρεμένο, σε θερμοκρασία τουλάχιστον 70 βαθμών κελσίου, ώστε να σκοτωθεί ο ιός αν υπάρχει.
Πόσο πρέπει να ανησυχούμε;
Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, ούτε πόσο γρήγορα εξαπλώνεται η ασθένεια. Οι ενδείξεις είναι αντικρουόμενες (θανατηφόρες στο Μεξικό-ήπιες στις ΗΠΑ). Κάθε φορά που εμφανίζεται ένα νέο στέλεχος γρίπης (όπως φαίνεται πως συμβαίνει και τώρα), το οποίο έχει αποκτήσει την ικανότητα να 'πηδά' από άνθρωπο σε άνθρωπο, παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες και τις αρμόδιες αρχές υγείας μήπως έχει τη δυνατότητα να εξελιχτεί σε επιδημία ή και σε πανδημία. Η πανδημία της ισπανικής γρίπης το 1918 (που προκλήθηκε από μια μετάλλαξη του Η1Ν1) ήταν η πιο φονική της σύγχρονης εποχής, μόλυνε περίπου το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και σκότωσε πάνω από 50 εκατ. ανθρώπους, ιδίως νέους. Το 1957 η Ασιατική γρίπη (μια μετάλλαξη του ιού Η2Ν2 της ανθρώπινης γρίπης, σε συνδυασμό με μια μετάλλαξη της γρίπης των άγριων παπιών) σκότωσε 2 εκατ. άτομα, ιδίως ηλικιωμένους. Το 1968 μια μετάλλαξη γνωστή ως Η3Ν2, που ξεκίνησε από το Χονγκ Κονγκ, σκότωσε 1 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως, ιδίως άνω των 65 ετών.
Για την νέα περίπτωση της γρίπης των χοίρων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι είναι σοβαρή και ότι δυνητικά μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια πανδημία. Τονίζει όμως ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί σωστά η εξέλιξη της κατάστασης. Είναι ενθαρρυντικό ότι, αντίθετα με τα φονικά κρούσματα στο Μεξικό, σε άλλες χώρες (ιδίως τις ΗΠΑ που έχουν και τα περισσότερα λόγω γειτνίασης) τα συμπτώματα των ασθενών είναι πιο ήπια, γεγονός που ίσως σημαίνει ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει στο Μεξικό. Πιθανώς υπάρχει σε αυτή τη χώρα εν δράσει ένας δεύτερος άσχετος τοπικός ιός, που όμως δεν θα επηρεάσει τον υπόλοιπο κόσμο. Ένδειξη πάντως ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει, είναι ότι η νέα γρίπη των χοίρων πλήττει κυρίως νέους (που έχουν λιγότερα αντισώματα) και όχι ηλικιωμένους, όπως η συνήθης περιοδική γρίπη.
Υπάρχει θεραπεία;
Δύο συνήθη αντι-γριπικά φάρμακα φαίνεται να είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των μέχρι τώρα περιστατικών, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές. Επειδή όμως ο ιός μπορεί να αναπτύξει αντίσταση, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για πόσο καιρό τα φάρμακα αυτά θα είναι αποτελεσματικά. Είναι εξάλλου ακόμα αβέβαιο κατά πόσο μπορεί να είναι αποτελεσματικά τα αντι-γριπικά εμβόλια κατά του νέου στελέχους, το οποίο είναι γενετικά διαφορετικό από άλλα στελέχη γρίπης. Από την άλλη, δεν υπάρχουν αποθέματα εμβολίων για το νέο ιό. Αμερικανοί επιστήμονες ήδη ετοιμάζουν ένα νέο εμβόλιο, όμως θα πάρει χρόνο για να τελειοποιηθεί και για να παραχθεί σε αρκετές ποσότητες από τις φαρμακευτικές εταιρίες, ώστε να καλύψει την τεράστια παγκόσμια ζήτηση - αν χρειαστεί. Αν πάντως ο ιός εμφανίσει διαδοχικά κύματα έξαρσης και υποχώρησης, όπως σε προηγούμενες περιπτώσεις, τότε θα υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας.
Έχει σχέση η γρίπη των πτηνών με τη γρίπη των χοίρων;
Το στέλεχος της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1) που έχει προκαλέσει μερικούς θανάτους στην Ανατολική Ασία τα τελευταία χρόνια, αν και είναι επίσης γρίπη τύπου Α, είναι διαφορετικό από αυτό της γρίπης των χοίρων (Η1Ν1). Αν και οι επιστήμονες φοβούνται ότι η γρίπη των πτηνών έχει τη δυνατότητα πρόκλησης πανδημίας λόγω της ικανότητας ταχείας μετάλλαξης, μέχρι τώρα ουσιαστικά έχει παραμείνει ασθένεια των πουλιών και όσοι άνθρωποι έχουν κολλήσει, σχεδόν χωρίς εξαίρεση, εργάζονταν κοντά σε πουλερικά. Οι περιπτώσεις μόλυνσης των ανθρώπων μεταξύ τους από το Η5Ν1 είναι σπανιότατες προς το παρόν, συνεπώς δεν φαίνεται πως ακόμα η συγκεκριμένη γρίπη έχει αναπτύξει τη δυνατότητα εύκολης μετάδοσης μεταξύ ανθρώπων - κάτι που μένει να διαπιστωθεί τώρα κατά πόσο συμβαίνει και στην περίπτωση της γρίπης των χοίρων.
Έχει σχέση η γρίπη των χοίρων ή των πτηνών με το κοινό κρυολόγημα;
Πολύ συχνά δημιουργείται σύγχυση, επειδή τόσο η γρίπη όσο και το κρυολόγημα προκαλούνται από ιούς που φέρνουν παρόμοια συμπτώματα, οπότε είναι σχεδόν αδύνατη η διάκρισή τους με βάση μόνο τα συμπτώματα. Πάντως η γρίπη έχει πιο έντονα συμπτώματα (ιδίως πυρετό και αίσθημα εξάντλησης) και κυρίως μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερες επιπλοκές.
Μπορεί η γρίπη των χοίρων να φθάσει σε οποιαδήποτε χώρα; Οι Αρχές πολλών χωρών (και στην Ελλάδα) ήδη παίρνουν προληπτικά μέτρα. Από τη στιγμή που τα ταξίδια είναι πια τόσο διαδεδομένα, είναι πιθανό ένας φορέας να τη μεταφέρει σε άλλη χώρα. Ο βαθμός επικινδυνότητας εξαρτάται από το τόσα εύκολα ο ιός μεταδίδεται σε άλλο άνθρωπο - κάτι που οι επιστήμονες ερευνούν. Τα συμπτώματα χρειάζεται μερικές μέρες για να εκδηλωθούν και στο μεταξύ ο ιός μπορεί να έχει εξαπλωθεί πριν την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.
Μπορεί τελικά να υπάρξει κάποια στιγμή πανδημία;
Κάθε νέος ιός που μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων προκαλεί τέτοιο φόβο, επειδή το ανοσοποιητικό σώμα των ανθρώπων δεν έχει κατάλληλα αντισώματα. Οι περισσότερες χώρες έχουν στα συρτάρια τους σχέδια για μια τέτοια περίπτωση, που περιλαμβάνουν φάρμακα, εμβόλια και μέτρα απομόνωσης των φορέων - κάτι που ήδη κάνει το Μεξικό, απαγορεύοντας τις δημόσιες συγκεντρώσεις, κλείνοντας τα σχολεία κ.α.
Από pathfinder.gr

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΦΕΤΟΣ


Δεν θα αποφύγει τις απώλειες ο τουρισμός το καλοκαίρι, για αυτό και οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να τις περιορίσουν.
Οι κρατήσεις από το εξωτερικό δείχνουν πτώση έως 25% με σημαντικότερες τις απώλειες από την αγορά της Ρωσίας που αγγίζουν το 30%.Οι καλοπροαίρετοι θα πούν ότι φταίει η κρίση.Μήπως φταίνε οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στους τουρίστεσ?Μήπως φταίει η αισχροκέρδια εις βάρος τους?

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές του Καζακστάν η κυβέρνηση σκέφτεται να δρομολογήσει τη δημιουργία της πρώτης πρεσβείας για... εξωγήινους!
Έχει ήδη δεσμευτεί μεγάλο μέρος γης στην πόλη Αλμάτι και οι πρώτες αρχιτεκτονικές μελέτες αποκαλύπτουν πως ο χώρος θα περιλαμβάνει εκτός από την "πρεσβεία" και ξενώνες ,θέατρο, εστιατόριο και ένα ελικοδρόμιο.Η κυβέρνηση του Καζακστάν ευελπιστεί να γίνει το πρώτο έθνος που θα υποδέχεται με κάθε επισημότητα όντα από εξωγήινους πολιτισμούς στοχεύοντας σε μεγάλα κέρδη με την κίνηση αυτή.


Από zougla.gr

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

Μετά τον Σταρόβα ας απολαύσουμε και λίγο Ζουγανέλη.Του Σταρόβα είναι κλάσσεις καλύτερο αλλά και αυτό έχει την πλάκα του.

ΑΓΓΛΙΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ

Είναι το πιο δημοφιλές videaki των τελευταίων ημερών.

ΩΡΑΙΟ VIDEO

Ένα ωραίο video που μου στείλανε

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ


Τουλάχιστον 12 παιδιά σκοτώθηκαν χτές σε έκρηξη βόμβας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.
«Τα παιδιά βρήκαν τη βόμβα έξω από ένα δημοτικό σχολείο θηλέων στο χωριό Λουκμάν Μπαντά» στην κοιλάδα Σουάτ, εξήγησε ο Σαϊντ Ζαμάν, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας εκφράζοντας φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.
Δεν υπάρχουν ακόμη άλλες πληροφορίες για την έκρηξη αυτή που σημειώθηκε σε περιοχή στην οποία η πρόσβαση είναι δύσκολη.
Η περιοχή αυτή τελεί υπό το καθεστώς του ισλαμικού νόμου (σαρία), ύστερα από συμφωνία μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης.

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

ΛΗΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ


Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμμορία που λήστευε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς, είχε ο αστυνομικός που συνελήφθη, μαζί με τέσσερις ακόμη συνεργούς του, από την Ασφάλεια Αττικής...Πρόκειται για έναν 41χρονο υπαρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, παντρεμένο με δυο παιδιά, στο φάκελο του οποίου όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο από τον διευθυντή της Ασφάλειας Γιάννη Δικόπουλο, δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό.Ο αστυνομικός και οι τέσσερις συνεργοί του, όλοι Έλληνες 42, 41, 40 και 33 ετών, συνελήφθησαν την Παρασκευή σε σπίτι στη Νέα Χαλκηδόνα, λίγη ώρα μετά από ένοπλη ληστεία που διέπραξαν στο υποκατάστημα της ProBank στη διασταύρωση Αγίας Βαρβάρας 4 και Πραξιτέλους στο Παλαιό Φάληρο, απ' όπου άρπαξαν συνολικά 21.415 ευρώ και 565 δολάρια ΗΠΑ.Οι πέντε συλληφθέντες μαζί με έναν ακόμα 35χρονο Έλληνα που συνελήφθη στη Μύκονο και έναν 27χρονο Αλβανό, ο οποίος αναζητείται, είχαν συστήσει ομάδα από το Δεκέμβρη του 2008 και διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς.Εκτός από την τελευταία ληστεία στο Π. Φάληρο είχαν διαπράξει άλλες 25 ένοπλες ληστείες, από τις οποίες αποκόμισαν συνολική λεία 370.815 ευρώ και 5.187 δολάρια ΗΠΑ.Η ομάδα ήταν εξαιρετικά οργανωμένη και χρησιμοποιούσαν πάντα δυο μοτοσικλέτες και ένα ταξί, το οποίο είχε νοικιάσει κανονικά ένας από τους εμπλεκόμενους.Στα καταστήματα που λήστευαν λειτουργούσαν με συγκεκριμένο σχέδιο και αυτοί που ήταν μέσα επικοινωνούσαν με τους έξω με ασύρματη επικοινωνία.Φεύγοντας, χρησιμοποιούσαν τις δυο μοτοσικλέτες, τις οποίες άφηναν και έπαιρναν άλλοι από την ομάδα, ενώ οι δράστες διέφευγαν με το ταξί που ήταν νόμιμο και τους περίμενε σε μικρή απόσταση.Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30.610 ευρώ και 515 δολάρια ΗΠΑ μεταξύ των οποίων είναι και χαρτονομίσματα από την τελευταία ληστεία, τα οποία ήταν προσημειωμένα.Επίσης κατασχέθηκαν πέντε πιστόλια, τρεις μοτοσικλέτες, το ταξί, καπέλα τύπου τζόκεϊ, κράνη, κουκούλες και καταστάσεις με διευθύνσεις τραπεζών που συνοδεύονταν από χειρόγραφες σημειώσεις για το σχεδιασμό των ληστειών που είχαν σκοπό να διαπράξουν.Οι συλληφθέντες οδηγούνται το Σάββατο στον εισαγγελέα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΕΛΕΟΣ




Απλά έλεος.Τι φοράει αυτή η κοπέλα ?? Η Lady Gaga είναι όποιος δεν την κατάλαβε...που έχει απαίτηση να κάνει διεθνή καρίερα με αυτά που φοραέι.Στο καρναβάλι θα είναι ανάρπαστη η κοπέλα.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Ο Ζαϊρί το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τον Αστέρας Τρίπολης και οι ιθύνοντες των πρωταθλητών κινήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, πιάνοντας τους υπόλοιπους διεκδικητές στον... ύπνο!
Oι Πειραιώτες "γλυκοκοίταζαν" εδώ και αρκετούς μήνες τον Μαροκινό μέσο όμως κανείς δεν περίμενε να γίνει κάποια μεταγραφή πριν από τον τελικό Κυπέλλου. Η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" διέψευσε τους πάντες και συμφώνησε με τον Ζαϊρί για τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα και προκάλεσε το ενδιαφέρον Ολυμπιακού, ΑΕΚ αλλά και γαλλικών ομάδων.
Νικητής στην μάχη της υπογραφής του Μαροκινού βγήκε τελικά ο Ολυμπιακός που θα τον έχει στο ρόστερ του για τα επόμενα δύο χρόνια, έναντι 600.000 ευρώ ετησίως.
Η μεταγραφή του Ζαϊρί θα ανακοινωθεί επίσημα μετά το τέλος της σεζόν, ενώ το ευχάριστο για τους πρωταθλητές είναι πως δεν πιάνει θέση ξένου, αφού είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΓΚΑΛΟΠ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΩΝ


Η vprc έκανε ένα γκάλοπ για τις ευροεκλογές για λογαριασμό του tvxs.Τρία είναι τα καινούργια στοιχεία που προκύπτουν από τη μέτρηση της πρόθεσης ψήφου για τις ευρωεκλογές. Η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι μικρότερη από αυτή στις βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται του ΚΚΕ και οι Οικολόγοι Πράσινοι του ΛΑΟΣ

ΣΤΕΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ


Υποχωρεί η στάθμη των περισσότερων μεγάλων ποταμών του πλανήτη τα τελευταία 60 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη. Ταυτόχρονα καταστρέφεται η βιοποικιλότητα με ρυθμούς έως 1.000 ταχύτερους απ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της Γης. Μεγάλοι και ζωτικής σημασίας ποταμοί όπως ο Αμαζόνιος, ο Νίγηρας, ο Κίτρινος Ποταμός και ο Γάγγης(αύριο έχει στις 21.45 ντοκιμαντέρ το ΣΚΑΙ για την Ινδία και τον Γάγγη) συρρικνώνονται. Η ποσότητα του γλυκού νερού που καταλήγει στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι 6% μικρότερη απ' ό,τι στα μέσα του 20ου αιώνα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικών Ερευνών, κύριος ένοχος είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Η φωτογραφία ειναι από τον Νέβα της Αγίας Πετρούπολης.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ


Η αδερφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έχασε τη ζωή του από σφαίρα αστυνομικού, τον περασμένο Δεκέμβρη στα Εξάρχεια, θα περάσει χωρίς εξετάσεις σε ΑΕΙ της αρεσκείας της μετά από ειδική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή εφαρμόζονται για την Αρετή Γρηγοροπούλου οι διατάξεις του άρθρου 27, παρ. 1, περ. α', του π.δ/τος 60/2006, σύμφωνα με τις οποίες η ανωτέρω θα εξετασθεί, μόνο προφορικά, στις ενδοσχολικές εξετάσεις όλων των μαθημάτων της Γ' Τάξης του Λυκείου, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Η Αρετή Γρηγοροπούλου θα εισαχθεί σε Σχολή ή Τμήμα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, της προτίμησης της και καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία.
Από tvxs.gr

ΚΟΡΥΦΑΙΟ video

Απολαύστε τον Σταρόβα...

ΑΔΙΚΗΜΑ Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της κουκούλας, όταν τελούνται τα εγκλήματα της βιαιοπραγίας σε δημόσιες συναθροίσεις, της ληστείας, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της σωματικής βλάβης. Προβλέπει ποινές κάθειρξης δυο έως δέκα χρόνια καθώς και ισόβια για σοβαρές σωματικές βλάβες σε δημόσιους λειτουργούς. Οι ποινές για βαριά παραπτώματα δεν θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα ούτε θα υπάρχει δυνατότητα εξαγοράς τους.

ΛΟΥΚΕΤΟ Η CHRYSLER ?


Φουντώνουν τα σενάρια στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους, ότι μια από τις σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη η αμερικανική Chrysler θα βάλει λουκέτο.
Οι φήμες εντείνονται σε μια χρονική στιγμή, όπου η εταιρεία «παίζει με τα δευτερόλεπτα» για τη σωτηρία της, καθώς σε επτά ημέρες εκπνέει η προθεσμία για τη σύναψη συμφωνίας με την ιταλική Fiat.
Αν δεν ευοδωθούν οι συνομιλίες Chrysler-Fiat έως τις 30 Απριλίου, τότε ουσιαστικά θα χαθεί το παιχνίδι, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα απολέσει τις κρατικές ενισχύσεις και θα υποχρεωθεί να καταθέσει επισήμως αίτηση προστασίας από τους πιστωτές -που σημαίνει πτώχευση.
Αμερικανός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι πρωταρχικός στόχος της κυβερνητικής ομάδας που επιβλέπει τις συνομιλίες Chrysler-Fiat είναι η επίτευξη συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, παρά η υποβολή αίτησης χροεκοπίας.
Η Fiat εξαγοράζει την Opel;
Μπορεί η κρίση στην αγορά αυτοκινήτου να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία, όμως κάποιες από τις σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες «βλέπουν» ευκαιρίες.
Για παράδειγμα, η Fiat εμφανίζεται ως υποψήφιος αγοραστής της γερμανικής μονάδας της General Motors, Opel, σε μια συμφωνία, η οποία αν επιτευχθεί θα αναδείξει την ιταλική εταιρεία σε σημαντικό παίκτη της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων.
Ταυτόχρονα, θα της δώσει ρόλο στην αναδιοργάνωση και των δύο δοκιμαζόμενων αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, της General Motors και της Chrysler. Επί του παρόντος η επίσημη Fiat τηρεί σιγή ασυρμάτου για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ και η Opel αναφέρει απλώς ότι «έχουμε σειρά διαβουλεύσεων, με πολλούς επενδυτές».

Από zougla

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ?


Συνελήφθη σήμερα στην ιρακινή πρωτεύουσα ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Ομάρ αλ- Μπαγκντάτι.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Βαγδάτης, στρατηγός Κάσεμ Άτα.«Βάσει των πληροφοριών που λάβαμε, οι ιρακινές δυνάμεις συνέλαβαν τον Αμπού Ομαρ αλ-Μπαγκντάτι στη Βαγδάτη», δήλωσε ο Ιρακινός στρατηγός.
Ωστόσο, το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει "προς το παρόν" τη σύλληψη του Μπαγκντάτι και όπως δήλωσε εκπρόσωπός του ότι ο θάνατος ή η σύλληψη ενός τέτοιου προσώπου πριν ανακοινωθεί πρέπει προηγουμένως να έχει διασταυρωθεί.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιρακινές Αρχές ανακοινώνουν τη σύλληψη ή το θάνατο του αλ-Μπαγκντάτι. Το Μάρτιο του 2007 το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύλληψή του, αργότερα όμως ανακάλεσε.
Δύο μήνες αργότερα, το ίδιο υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο αλ-Μπαγκντάτι σκοτώθηκε από τις ιρακινές και αμερικανικές δυνάμεις βόρεια της Βαγδάτης.

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ


Ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ εγκαινίασε χτές το blog του, που θα φιλοξενείται στην ιστοσελίδα LiveJournal.com. Το blog θα λειτουργήσει παράλληλα με το ιστολόγιο του web site του Κρεμλίνου και θα έχει τη μορφή μιας κοινωνικής δικτύωσης με ενσωματωμένα βίντεο, όπου οι χρήστες θα μπορούν να αφήνουν τα σχόλια τους. Σε νέο βίντεο ο Μεντβέντεφ είπε ότι οι συνδρομητές θα μπορούν να αφήνουν σχόλια αλλά και παρατηρήσεις που θα απαντηθούν από τον ίδιο.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ


Ύστερα από δύο χρόνια εξορίας, επέστρεψε στη Σομαλία ο σκληροπυρηνικός ηγέτης της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης, Χασάν Νταχίρ Αουέις, για την πρώτη του επίσκεψη στην αφρικανική χώρα.
«Ο Αουέις θα μείνει μαζί μας και θα έχουμε συζητήσεις για την παρούσα πολιτική κατάσταση στη Σομαλία», είπε ο Ομάρ Αμπουμπουκάρ, ηγέτης της Χιζμπούλ Ισλάμ.Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Αουέις προσγειώθηκε σε έναν μικρό διάδρομο προσγείωσης, 50 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου.
Από zougla

ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΚΑΡΤΑ ΠΑΣΟΚ


Το ΠΑΣΟΚ προεργάζεται σκέψεις για την έκδοση πιστωτικής κάρτας, στο πρότυπο της κάρτας των κόμματος των Εργατικών της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε συζητήσεις με διάφορες τράπεζες προκειμένου να αποφασιστεί με ποια τελικά θα συνεργαστεί για την έκδοση της πιστωτικής κάρτας.
«Θα έχει το ανταγωνιστικότερο επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου της αγοράς, το επιτόκιό της θα είναι περίπου 20% χαμηλότερο από τα ισχύοντα, ενώ ο κάτοχός της δεν θα πληρώνει ετήσια συνδρομή ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στην τράπεζα» αναφέρουν στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Σχετικά με την ετήσια συνδρομή, το ΠΑΣΟΚ έχει αποστείλει 950 χιλιάδες προσωπικές επιστολές σε μέλη και φίλους, οι οποίοι έως τις 31 Μαΐου θα πρέπει να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή τους.
Αυτή ανέρχεται σε 12 ευρώ για αγρότες, μετανάστες, συνταξιούχους, έως 500 ευρώ για τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές.
Είναι προφανές ότι το μακροπρόθεσμο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξει οικονομική αυτονομία, δηλαδή να μην εισπράττει την ετήσια κρατική επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ αλλά να βασίζεται στις εισφορές μελών και φίλων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ


Χτές όπως είχαμε αναφέρει ήταν η Παγκόσμια Ημέρα της Γης όπου σε διάφορες χώρες γιορτάστηκε με διαδηλώσεις.Η φωτογραφία αυτή είναι απο την Μανίλα την πρωτεύουσα των Φιλιππινών.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Ελεύθερη πρόσβαση σε κορυφαία βιβλία, όπως το χειρόγραφο της «Βίβλου του Διαβόλου» που χρονολογείται τον 13ο αιώνα και το αρχαίο ιαπωνικό μυθιστόρημα «Η ιστορία του Γκέντζι» έχουν πλέον οι χρήστες του διαδικτύου μετά από την έναρξη της λειτουργίας της Παγκόσμιας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης (BNM )από την έδρα της Unesco στο Παρίσι.
Η Unesco , η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ και 32 άλλοι οργανισμοί συντέλεσαν στην δημιουργία της πρώτης Παγκόσμιας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης. Η διαδικτυακή Βιβλιοθήκη περιέχει χειρόγραφα, χάρτες, σπάνια βιβλία, ταινίες, ηχητικό υλικό και φωτογραφίες από εθνικές βιβλιοθήκες διάφορων χωρών.
Η BNM θα επιτρέπει την αναζήτηση και την πλοήγηση σε επτά γλώσσες (αγγλικά, αραβικά, κινεζικά, ισπανικά, γαλλικά, πορτογαλικά και ρωσικά), ενώ το περιεχόμενο της θα προσφέρεται σε διάφορες γλώσσες.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, πρόκειται για ένα έργο το οποίο βρίσκεται εκτός ανταγωνισμού σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, όπως η Ευρωπαϊκή Βιβλιοθήκη και η Βιβλιοθήκη του Google.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ..... Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ


Οι «κυανέρυθροι» έχασαν το LEN Trophy του πόλο στην Ουγγαρία, αφού γνώρισαν την ήττα με 5-3 στα πέναλτι από τη Ζέγκεντ και δεν κατάφεραν να κατακτήσουν τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία τους.
Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με 9-7 υπέρ των Ούγγρων, οι οποίοι ισοφάρισαν το 8-6 του πρώτου αγώνα και έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση, που έληξε 12-10 υπέρ της Ζέγκεντ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στα πέναλτι. Εκεί ο Κοκκινάκης σημάδεψε το δοκάρι και ο Λιοτσάκης δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ η Ζέγκεντ που δεν έχασε σουτ, πήρε το τρόπαιο.

Από την άλλη ο Ολυμπιάκός έδειξε την χειροτερή του είκονα και υπέστη την πρώτη του ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη με 11-6 απο την Μλάντοστ χάνοντας το πλεονέκτημα των 3 γκόλ που είχε.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ


Τραγικό θάνατο βρήκαν λίγο πριν τις 17:30 δύο άτομα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, συγκρούστηκε με τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε Βρετανούς μαθητές, λίγο έξω από τα Καρδαρά Αρκαδίας.
Οι δύο επιβάτες του αυτοκινήτου απεγκλωβίστηκαν νεκροί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.
Ο οδηγός του λεωφορείου και οι 30 Βρετανοί μαθητές δεν τραυματίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.
Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος.
Από zougla

ΑΝΟΡΘΩΣΗ


Ο Έβαλντ Λίνεν αναμένεται να είναι ο διάδοχος του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της Ανόρθωσης. Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου έχει συμφωνήσει με τους ανθρώπους της πρωταθλήτριας Κύπρου και απομένει να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.
Γι’ αυτό το λόγο, ο Γερμανός τεχνικός θα βρεθεί αύριο στην Κύπρο, όπου θα έχει τις τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση της Ανόρθωσης και στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιο.

Για όσους δεν θυμούνται ο Λίνεν είχε οδηγήσει τις 2 προηγούμενες χρονιές τον Πανιώνιο στην κατάληψη της 5ης θέσης.Και φέτος τον έδιωξε ο Χούτος ...με τα γνωστά σκηνικά.Όσο για τον σκακιστή τον Κετσπάγια ακούγοντα διάφορα σενάρια...Πανιώνιο , Ολυμπιακό κτλ..το μέλλον θα δείξει για τον γεωργιανό και μάλλον θα τον απολαύσουμε απο την επόμενη σεζόν στα ελληνικά γήπεδα / χωράφια.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


Παγκόσμια Ημέρα της Γης, την Τετάρτη, στόχος της οποίας είναι η κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, οργανισμών και επιχειρήσεων για έναν καθαρό πλανήτη. Εμπνευστής της ιδέας που έγινε για πρώτη φορά στις 22 Απριλίου 1970 ήταν ο Αμερικανός γερουσιαστής Γκάιλορντ Νέλσον, ο οποίος αποσκοπούσε στην προώθηση των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Ειδικοί σημειώνουν ότι τους τελευταίους δύο αιώνες, από τις ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν προστεθεί στην ατμόσφαιρα 2,3 τρισεκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, εντείνοντας τις κλιματικές αλλαγές. Όλο και περισσότερες χώρες του πλανήτη λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αερίων και αυτή την περίοδο γίνεται μια συζήτηση για να καταλήξουν οι κυβερνήσεις σε μια παγκόσμια συμφωνία για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.Η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα επισημαίνει την ανάγκη ανάληψης δράσεων σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.
Από skai.

ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ


Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν πρίν από λίγο (05.55) στην πρωινή εκπομπή του Γ.Αυτιά λέγεται ότι ετοιμάζει νέα έκτακτη εισφορά η κυβέρνηση επειδή έχει μεγάλο έλλειμα (όπως θα ανακοινωσει και ο Αλμούνια σήμερα).Και προκειμένου να το καλύψουμε θα ζητήσουν από τον ελλήνικό λαό ένα ακαθάριστο μισθό σε δόσεις.Αυτά ειπώθηκαν ... μένει να δούμε τι θα γίνει.Θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με αυτότο θέμα.

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ


Γεωργιανός κατάσκοπος ο οποίος ,όπως είπε,διεξήγαγε έρευνα για την προετοιμασία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 στο Σότσι της νότιας Ρωσίας, αποκαλύφθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FTS).
«Η FTS (πρώην KGB) αποκάλυψε και τερμάτισε τις δραστηριότητες του Μαμούκα Μαϊσουράντζε, πράκτορα των γεωργιανών υπηρεσιών πληροφοριών, ο οποίος στάλθηκε παράνομα στο έδαφος της Ρωσίας για κατασκοπεία και άλλες ανατρεπτικές δραστηριότητες», αναφέρει πηγή που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφαξ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Μαϊσουράντζε, κάτοχος ουκρανικού διαβατηρίου, έφθασε το Σεπτέμβριο του 2007 στο Σότσι, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας όπου άνοιξε ένα ίντερνετ καφέ το οποίο χρησιμοποιούσε ως μέσο επικοινωνίας με τους ανωτέρους του

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ Ε.Ε. ?


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και η Τουρκία τάσσονται υπέρ της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, παρά τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται στις ευρωπαϊκές χώρες για το θέμα αυτό, σύμφωνα με τον Τσέχο υπουργό εξωτερικών, Κάρελ Σάρτζενμπεργκ.
«Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας δείχνει ότι η Τουρκία βρίσκεται πολύ κοντά στην ΕΕ», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών, του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία της ΕΕ, όπου πάντως όλα τα κράτη-μέλη έχουν επισημάνει ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι το κρίσιμο σημείο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
«Οι θέσεις στις συμμαχίες μεταβάλλονται, κάποιοι μπορεί να αλλάξουμε ενίοτε θέση κατά τη διάρκεια της ζωής μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της τσεχικής διπλωματίας, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε στις αντιρρήσεις συγκεκριμένων κρατών, όπως η Γαλλία, στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Όλες οι διαδικασίες διεύρυνσης προκαλούν αντιρρήσεις, όμως όλες στέφονται από επιτυχία, (η ένταξη της Τουρκίας) υποστηρίζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των χωρών και τη μεγάλη πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου», δήλωσε μετά τον Τσέχο υπουργό και ο ομόλογός του της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ, του οποίου η χώρα θα αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία, την 1η Ιουλίου.

Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ


Νέα στοιχεία ,σχετικά με την χρησιμότητα του ύπνου , φέρνουν δύο νέες επιστημονικές έρευνες, που διαπίστωσαν ότι, ενώ τη μέρα ο εγκέφαλος «χτίζει» νέες νευρωνικές συνδέσεις ανάμεσα στα κύτταρά του, με βάση τις εμπειρίες και τα ερεθίσματα που δέχεται, στη διάρκεια του ύπνου που ακολουθεί, οι συνδέσεις αυτές περιορίζονται ξανά, καθώς αρχίζει ένα «ξεκαθάρισμα» στο πλαίσιο της προσπάθειας του εγκεφάλου να μην υπερφορτωθεί με περιττές πληροφορίες.
Η πρώτη μελέτη, με επικεφαλής τον Πολ Σόου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σεν Λιούις των ΗΠΑ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, σύμφωνα με τον Independent.
Η έρευνα ενισχύει την άποψη ότι ο ύπνος είναι σημαντικός αφενός για να αφομοιωθούν οι σημαντικές αναμνήσεις της μέρας που προηγήθηκε και αφετέρου για να «σβηστούν» οι περιττές αναμνήσεις που τείνουν να μπλοκάρουν το σύστημα του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί πολλοί άνθρωποι να χάνουν τον ύπνο τους ανησυχώντας για διάφορα πράγματα, όπως για το αν θα συνεχίσουν να έχουν τη δουλειά τους και αύριο, όμως το καλύτερο που έχουν να κάνουν για να λειτουργήσουν αποδοτικότερα την επόμενη μέρα, είναι να φροντίσουν να κοιμηθούν καλά γιατί αυτό ωφελεί κατ' εξοχήν τον εγκέφαλο και το νου τους.
Η έρευνα βασίστηκε σε μελέτη μυγών, επειδή οι επιστήμονες θεωρούν ότι αποτελούν κατάλληλο μοντέλο και για τον άνθρωπο, καθώς και αυτές χρειάζονται ύπνο έξι ως οκτώ ωρών τη μέρα, ενώ δείχνουν σωματικά και νοητικά συμπτώματα στέρησης, όταν δεν κοιμούνται αρκετά.
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι ο ύπνος βελτιώνει τη μάθηση και τη μνήμη στα ζώα. Η νέα έρευνα προχώρησε παραπέρα, δείχνοντας ότι οι νευρωνικές συνδέσεις (συνάψεις) ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα αυξάνουν τη μέρα και μειώνονται μετά από έναν καλό ύπνο. Στο τέλος του ύπνου, διαπιστώθηκε ότι οι ισχυρότερες νέες συνάψεις είχαν συρρικνωθεί, ενώ οι πιο ασθενείς είχαν εξαφανιστεί τελείως.
Το συμπέρασμα, κατά τους ερευνητές, είναι ότι δεν χρειάζεται να θυμόμαστε πολλά από αυτά που μαθαίνουμε τη μέρα, ενώ για να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα, πρέπει συνεχώς να καθαρίζουμε τα «σκουπίδια» που γεμίζουν το μυαλό μας, ώστε να κάνουμε χώρο για τις νέες εμπειρίες και γνώσεις.
Μια άλλη σχετική εργασία, από ερευνητές του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, με επικεφαλής τους Δρ Τζούλιο Τονιόνι και Δρ Κιάρα Τσιρέλι, δημοσιεύτηκε επίσης στο Science.
Βασίστηκε και αυτή στη μελέτη μυγών (δροσόφιλας) και παρέχει επίσης νέα στοιχεία ότι ο ύπνος βοηθά τον εγκέφαλο να εξοικονομήσει ενέργεια και ζωτικό αποθηκευτικό χώρο για νέες πληροφορίες, ξεσκαρτάροντας τις συνάψεις που δημιουργήθηκαν μέσα στη μέρα.
Οι Ιταλο-Αμερικανοί ερευνητές επισημαίνουν ότι ο ύπνος είναι καθολικό, αυστηρά ρυθμιζόμενο και απαραίτητο για τη νόηση φαινόμενο, που παραμένει μυστήριο.
Σύμφωνα πάντως με τις πιο πρόσφατες έρευνες, φαίνεται πως ο ύπνος, η μνήμη και η πλαστικότητα του εγκεφάλου (δηλαδή η καταστροφή και γέννηση νέων νευρωνικών συνδέσεων) συνδέονται στενά μεταξύ τους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα πρωτεϊνών στα σημαντικά συστατικά των κεντρικών εγκεφαλικών συνάψεων ήταν υψηλά τη μέρα και χαμηλά μετά τον ύπνο, γεγονός που δείχνει ότι ο ύπνος φέρνει συρρίκνωση των νευρωνικών διασυνδέσεων.

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ

Όλη η αληθεία για την Χούντα από έναν άνθρωπο που την έζησε απο πρώτο χέρι..τον Ανδρέα Παπανδρέου.

ΤΕΝΝΙΣ


Σε «ρηχά νερά» κινήθηκε η Λένα Δανιηλίδου και στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων που έγινε στην πόλη Τεσεντέρλο του Βελγίου.
Η Ελληνίδα τενίστρια γνώρισε τον αποκλεισμό για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες από την Γιούλια Φεντόσοβα, από την οποία ηττήθηκε στα προημιτελικά με 2-0 σετ (6-3, 6-2).
Πλέον, η Δανιηλίδου στρέφει την προσοχή της στους αγώνες της Εθνικής ομάδας, στο πλαίσιο του Fed Cup που ξεκινά σε λίγες ημέρες.
Να υπενθυμίσουμε ότι με τις νέες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξη η Λένα βρίσκετε στην 312η θέση ενώ η Γερασίμου καταλαμβάνει την 207η θέση.(χτές ανακοινώθηκαν οι καινούριες θέσεις)

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ ?


Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρίσκονται κοντά στην ανακάλυψη του τάφου της Κλεοπάτρας. Κάτω από το ναό Ταπόσιρις, που χτίστηκε στα χρόνια της βασιλείας του Πτολεμαίου Β, δυτικά της Αλεξάνδρειας, οι ειδικοί έχουν εντοπίσει ένα περίπλοκο σύστημα στοών, που ελπίζουν ότι θα τους οδηγήσουν στον τάφο των δύο εραστών, του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας, που αυτοκτόνησαν το 30 π.χ, μετά την ήττα τους στη ναυμαχία του Ακτίου από τον Οκταβιανό. Οι ανασκαφές στην περιοχή διανύουν ήδη τον τρίτο χρόνο τους, με τη συμμετοχή αρχαιολόγων από την Αίγυπτο και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ομως, στην περιοχή γύρω από το ναό οι ειδικοί ξεκίνησαν να εργάζονται εδώ και μία εβδομάδα.

Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΗ ΤΕΛΙΚΑ ?


Η επίλυση αριθμητικών προβλημάτων γίνεται ευκολότερο όταν κάποιος πίνει μεγάλες ποσότητες ροφήματος σοκολάτας, που περιέχει φλαβονόλες, οι οποίες ανήκουν στην οικογένεια των φλαβονοειδών, που αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες και κάνουν καλό στον εγκέφαλο.
Επιπλέον η κατανάλωση πολλής σοκολάτας βοηθά κάποιον να μην κουράζεται το ίδιο, ιδίως νοητικά, μια ιδιότητα πολύ χρήσιμη για όσους μαθητές και φοιτητές διαβάζουν για εξετάσεις. Αυτό διαπίστωσε μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph.
Η έρευνα, από ερευνητές του Πανεπιστημίου Νορθάμπρια, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντέηβιντ Κένεντι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σοκολάτα είναι ωφέλιμη για όποιον εμπλέκεται σε διανοητικά δύσκολα καθήκοντα. Οι φλαβονόλες, που αποτελούν μέρος της ομάδας χημικών ουσιών που αποκαλούνται πολυφαινόλες, αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.
Εθελοντές που υποβλήθηκαν σε διανοητικά τεστ, σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις και ήσαν πιο ξεκούραστοι, αφού είχαν πιει πολλή σοκολάτα (500 mg). Αν και μια τέτοια ποσότητα είναι πολύ μεγάλη για να αποτελεί τμήμα μιας συνήθους διατροφής, οι ερευνητές είπαν ότι οι άνθρωποι πρέπει να καταναλώνουν σε τακτική βάση φλαβονόλες, που επίσης περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά.
Η Έμμα Γουάιτμαν, εκ των υπευθύνων της έρευνας, δήλωσε ότι και η στερεή σοκολάτα (όχι μόνο το ρόφημα) είναι αποτελεσματική -η μαύρη ακόμη περισσότερο από την γάλατος ή τη λευκή.

ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ?


Και ενώ βρίσκεται στο blog η ψηφοφορία στο εαν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, οι φημές φουντώνουν στον να γίνουν διλπές εκλογές στις 7 Ιουνίου.Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ίσως και μέσα στις επόμενες μέρες με φόντο τόσο την υπόθεση Παυλίδη, όσο και το σκάνδαλο της SIEMENS. Την ώρα που ο πρώην υπουργός Αιγαίου εμφανίζεται αμετακίνητος από την απόφασή του να μην παραιτηθεί και η κυβέρνηση κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή.Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να εκμυστηρεύθηκε στους συνομιλητές του(στήν Ύδρα όπου έκανε Πάσχα) ότι «μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και μέσα στην εβδομάδα, ο Καραμανλής θα προκηρύξει διπλές εκλογές!» Ουδείς γνωρίζει αν αυτή ήταν μία πολιτική εκτίμηση του κ. Παπανδρέου ή... κάτι περισσότερο. Γεγονός είναι, όμως, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων έχει σημάνει κόκκινο προεκλογικό συναγερμό, φροντίζοντας έτσι, ώστε τα στελέχη του να είναι απολύτως μάχιμα και να μην αιφνιδιαστούν από τις κινήσεις του πρωθυπουργού.Το σταυρόλεξο, λοιπόν, που έχει να λύσει ο κ. Κώστας Καραμανλής είναι για πολύ δύσκολο διότι, αν σήμερα τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα, τον Οκτώβριο τα πράγματα ενδεχομένως να είναι δυσκολότερα.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ


Όλες οι γυναίκες έχουν φετίχ. Άλλες παπούτσια, άλλες φορέματα, άλλες σεξουαλικά βοηθήματα, άλλες μόνο σεξουαλικά και κάποιες σαν την Ντανιέλ Λόιντ έχει το ποδόσφαιρο. Μάλλον, για να είμαστε σωστοί, τους ποδοσφαιριστές, αφού πλέον κατέκτησε και τον 7ο στη μικρή λόγω ηλικίας καριέρας της. Η Ντανιέλ είναι αυτό που λέμε, μια «μοντέλα» της Αγγλίας και μάλιστα το 2004 είχε κερδίσει στα καλλιστεία της χώρας της, ενώ δύο χρόνια μετά αναδείχθηκε η πιο όμορφη του Νησιού. Σε λίγο, όπως πάει, θα αναδειχθεί και ως η πιο ποδοσφαιρικά εύκολη της Μεγάλης Βρετανίας, αφού η νέα σχέση της με τον ποδοσφαιριστή της Τότεναμ Τζέιμι Ο' Χάρα είναι η έβδομη με άντρα αυτού του χώρου.
Μάλιστα είναι η τρίτη με παίκτη της Τότεναμ! Παλιότερα τα είχε με τον Τέντι Σέριγκχαμ (και μου φαινόταν ήρεμος παίχτης) και τον Ζερμέν Ντεφόε, ενώ από το κρεβάτι και το χορτάρι(....) της έχουν περάσει επίσης οι Μάρκους Μπεντ, Αρμάν Τραορέ, Ζεράρ Πικέ και Ράιαν Μπάμπελ.
Ενδεχομένως η εν λόγω μοντέλα να βγάλει και κανα βιβλίο του στυλ 10 τρόπους να ρίξεις έναν ποδοσφαιριστή ή ποιός ξέρει τι άλλου είδους.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα με στρέφει όλο και πιο πολύ στο να παρατήσω το σκάκι και να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο μήπως γνωρίσω κανά μοντέλο.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ




Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικής Ενότητας με ηγέτη τον Ντερβίς Έρογλου κέρδισε με ποσοστό 44,16% στις βουλευτικές εκλογές, που έγιναν χθες, στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.
Το κόμμα του Έρογλου, με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, εξασφάλισε αυτοδυναμία με 26 έδρες στη «βουλή», από τις 50 και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το Ρεμπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα του «πρωθυπουργού» Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ, (από το οποίο προέρχεται και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ) ήρθε δεύτερο με 29,34% και πήρε 16 έδρες, ενώ τρίτο αναδείχθηκε το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντεκτάς με ποσοστό 10,6%, με πέντε έδρες. Τέταρτο ήταν το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας του Μεχμέτ Τσακιτζί με 6,86% και δύο έδρες και πέμπτο το Κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης του Τουργκάι Άβτζι με ποσοστό στο 6.24% και μία έδρα.Πρόσθεσε ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με τη βοήθεια της «μητέρας πατρίδας» και είπε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη θέληση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας για λύση.
«Δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει ότι είμαστε ένα κόμμα που αντιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο νικητής των εκλογών.
Απαντώντας σε ερώτηση αν το κόμμα του θα διορίσει αντιπρόσωπο ή σύμβουλο στις συνομιλίες, μαζί με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο κ. Έρογλου είπε ότι το κόμμα του θεωρεί ότι ο κ. Ταλάτ θα πρέπει να συνεχίσει να είναι ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας και ότι είναι «φυσικό» κάποιος από το κόμμα του να συνοδεύει τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις συνομιλίες.
Από την πλευρά του, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, δεν πρόκειται να επηρεάσει την διαδικασία των συνομιλιών

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΙΕΡΕΑ


Μέσα σε δίαστημα 15 ημέρων άλλος ένας ιερέας απασχολεί το blog.Την Μεγαλή Παρασκευή ένας ακόμα ιερέας συννελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση, στην Κοζάνη.Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, την Μεγάλη Παρασκευή και μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ιερέας ζήτησε από 17χρονο να τον ακολουθήσει στο υπόγειο του ιερού ναού του χωριού και επιχείρησε να ασελγήσει σε βάρος του.Ο ανήλικος είπε τι έγινε στους γονείς του, οι οποίοι και κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία.Ο ιερέας συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κοζάνης.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΜΑΚΙ / GREEK KAMAKI

Το πάσχα σηματοδοτεί το καλοκαίρι,την εποχή του καμακιού.Σήμερα στο blog αποφάσισα να διδάξω πως γίνεται το σωστό καμάκι μέσα από παραδείγματα-πρότυπα.
Απολαύστε τα.



















Σάββατο 18 Απριλίου 2009

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Η φωτογραφία είναι απο το troktiko.blogspot

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


Κοντά στους πολίτες και τους στρατευμένους νέους θα περάσουν το Πάσχα οι αρχηγοί της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις πολιτικές εντάσεις, θα στείλουν από διάφορα μέρη της Ελλάδας τα δικά τους αναστάσιμα μηνύματα. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Ιωάννινα θα περάσει το Πάσχα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Θα παρακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και την Αναστάσιμη Ακολουθία στο χωριό Φραγγάδες. Την Κυριακή του Πάσχα θα βρεθεί κοντά στα στρατευμένα νιάτα στο στρατόπεδο "Λορέντζου Μαβίλη" στο Καλπάκι. Στην Αττική θα μείνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα ακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου με την οικογένειά του, στην εκκλησία της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα. Την αναστάσιμη λειτουργία θα παρακολουθήσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας (Λύρειο Ίδρυμα - Ν. Βουτζάς). Την Κυριακή του Πάσχα, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί κοντά στους εκπαιδευόμενους ιπταμένους και τεχνικούς στο Αεροδρόμιο της Δεκέλειας στο Τατόι. Με την οικογένειά του θα παρακολουθήσει την ακολουθία του επιταφίου και ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ύδρα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα παραβρεθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Ναυτικού στον Πόρο. Στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας στο Τατόι θα γιορτάσει το Πάσχα η γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αλέκα Παπαρήγα. Στην Καβάλα, από όπου κατάγεται η μητέρα του, θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο πρόεδρος τους Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος στην Τήνο. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης θα περάσει το Πάσχα στη Δεκέλεια, ενώ θα επισκεφθεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου θα απευθύνει μήνυμα μέσω ασυρμάτου στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Και για όποιον ενδιαφέρεται και για το δικό μου Πάσχα.Και εγώ Αθήνα θα το περάσω αλλά δεν ξέρω περισσότερα.
Οι αποροίες που έχω απο το άρθρο μου είναι οι εξής.
Τα δίδυμα θα πάνε στην Ανάσταση? ή θα κοιμούνται ?
Ο Τσίπρας θα πάει με την μαμά του στην εκκλησία? Θα πάρει και λαμπάδα spiderman
Ο Καρατζαφέρης δεν θα φάει αρνί?η εκτός και του έχουν ετοιμάσει ένα λόχο αρνιά.
Καλό Πάσχα σε όλους και όλες με υγεία και ευτυχία.
Η φωτογραφία είναι από την περσινή επίσκεψη του Κ. Παπούλια στο στρατόπεδο Φιλιάτων

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Μία αυτοκτονία κάθε 40 δευτερόλεπτα


Ένας άνθρωπος κάθε 40 δευτερόλεπτα σε όλον τον πλανήτη αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του, σύμφωνα με άρθρο θα δημοσιευθεί το Σάββατο στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet.Το 30% των περιπτώσεων αυτοκτονίας συμβαίνουν στην Κίνα, ενώ το φαινόμενο παρουσιάζει ανησυχητικές διαστάσεις και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.Στην Ευρώπη, τα ποσοστά των αυτοκτονιών είναι ιδιαίτερα υψηλά στις βόρειες χώρες, ενώ οι αυτοκτονίες φαίνεται ότι κορυφώνονται κατά την εποχή της άνοιξης, ιδιαίτερα ανάμεσα στους άνδρες. Μάλιστα, στις αναπτυσσόμενες χώρες η αυτοκτονία πλήττει έως και τέσσερις φορές περισσότερο τους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες.Στις περισσότερες χώρες, τάσεις αυτοκτονίας παρουσιάζουν κυρίως οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, αν και τα τελευταία πενήντα χρόνια η αναλογία έχει αυξηθεί ανάμεσα στους νέους. Συγγραφείς του άρθρου είναι οι Κιθ Χότον από το Κέντρο Έρευνας για την Αυτοκτονία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και Κις βαν Χέρινγκεν, μέλος της ερευνητικής μονάδας για την Αυτοκτονία, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γάνδης, στο Βέλγιο.
Η πηγή είναι το skai.gr

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

FIDE Grand Prix Nalchik 2009


Ξεκίνησε προχτές το 4ο τουρνουά της σειράς fide grand prix όπου θα διεξαχθεί στο Nalchik(Ρωσία) και θα διεξαχθεί απο 14-29 Απριλίου στο ξενοδοχείο Sindica.

Οι 14 συμμετέχοντες είναι οι εξής Vladimir Akopian (Αρμενία), Evgeny Alekseev (Ρωσία), Levon Aronian (Αρμενία), Etienne Bacrot (Γαλλία), Pavel Eljanov (Ουκρανία), Boris Gelfand (Ισραήλ), Alexander Grischuk (Ρωσία), Vassily Ivanchuk (Ουκρανία), Gata Kamsky (ΗΠΑ), Sergey Karjakin (Ουκρανία), Rustam Kasimdzhanov (Ουζμπεκιστάν), Peter Leko (Ουγγαρία), Shakhriyar Mamedyarov (Αζερμαπαϊζάν), Peter Svidler (Ρωσία).

Αποτελέσματα 1ου γύρου
Leko Peter ½-½ Kamsky Gata
Mamedyarov Shak. 0-1 Aronian Levon
Akopian Vladimir ½-½ Kasimdzhanov Rus.
Karjakin Sergey ½-½ Eljanov Pavel
Grischuk Alexander 1-0 Gelfand Boris
Alekseev Evgeny ½-½ Svidler Peter
Ivanchuk Vassily ½-½ Bacrot Etienne
Στην φωτογραφία απεικονίζετε ο Peter Leko από την τελετή έναρξης.

Bluetooth 3.0


O διάδοχος του Bluetooth ορίστηκε και λέγεται «Bluetooth 3.0 όπου θα παρουσιαστεί επίσημα στις 21 Απριλίου.Σχεδόν οι περισσότεροι Έλληνες είναι χρήστες της τεχνολογίας Bluetooth, άσχετα αν το γνωρίζουν ή όχι, λογικό μιας και είμαστε από τις χώρες και πληθυσμούς που το κινητό τηλέφωνο έχει αποκτήσει εφάμιλλη αναγκαιότητα όση έχουν και τα κλειδιά του σπιτιού μας. Ακολούθως οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε ακουστικά (κυρίως κατά την οδήγηση, άλλωστε προβλέπεται / επιβάλλεται νομικά), μοιραζόμαστε με γνωστούς και φίλους φωτογραφίες μεταξύ κινητών, μουσική, ακόμα και βίντεο. Το «άθλημα» είναι γνωστό ανά την επικράτεια. Όλα αυτά έγιναν εφικτά με την έλευση της τεχνολογίας Bluetooth, μια μέθοδος ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών που την υποστηρίζουν, όπως κινητά τηλέφωνα και τα περισσότερα περιφερειακά τους, υπολογιστές επιτραπέζιοι και φορητοί και τελευταία το υποστήριξαν και οι παιχνιδο-κονσόλες (Playstation 3).
Η πηγή αυτού του άρθρου ειναι το zougla.gr

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ


Η κατάσταση στην Γεωργία είναι έκρυθμη μιάς και για 6η συνεχομένη μέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις που έχουν σκοπό την παραίηση του Μιχαήλ Σαακασβίλι.Ο Σαακασβίλι υποστιρίζει ότι πίσω από αυτή την σκευωρία βρίσκετε η Ρωσία.Ο Γεωργιανός πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τη Μόσχα για αύξηση των δυνάμεών της στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία, τις δύο ευαίσθητες γεωργιανές επαρχίες στις οποίες επιτέθηκε η Γεωργία το περασμένο καλοκαίρι. «H συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στο εσωτερικό της Γεωργίας είναι ακόμα μεγαλύτερη από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά δεν υπάρχει απειλή για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική πρόκληση», δήλωσε ο Σαακασβίλι. «Όπως έχουν δείξει όλα, ανεξάρτητα από την ποσότητα χρήματος που προέρχεται από το εξωτερικό, η Γεωργία είναι μια σταθερή χώρα και είναι αδύνατο να δημιουργήσει σοβαρή αναταραχή». Οι πιέσεις, ωστόσο, για παραίτηση του προέδρου εντείνονται. Δεκάδες διαδηλωτές κατασκήνωσαν το βράδυ της Δευτέρας έξω από την προεδρική κατοικία του Σαακασβίλι, μετά την ανακοίνωση των ηγετών της αντιπολίτευσης ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την οριστική παραίτησή του. Παρά το γεγονός ότι επί έξι συνεχείς μέρες οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ο πρόεδρος παραμένει ακλόνητος, επιμένοντας να εκτίσει στο σύνολό της τη δεύτερη θητεία του, η οποία λήγει το 2013. Οι επικριτές του τον κατηγορούν για μη εφαρμογή των πολιτικών αλλαγών που είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της «επανάστασης των Ρόδων» το 2003, με την οποία ο Σαακασβίλι ανέλαβε την εξουσία. Κάνουν λόγο για κατάχρηση εξουσίας και υπερβολική άσκηση πίεσης στο δικαστικό σώμα και τα Μέσα. Η κυβέρνηση Σαακασβίλι υποστηρίζει ότι έχει συνομιλήσει με την αντιπολίτευση στο παρελθόν και πως προτίθεται να εισέλθει σε έναν «εποικοδομητικό διάλογο» με τους ηγέτες της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμα άμεσα εξελίξεις.
Στην φωτοραφία ο πρόεδρος Dmitry Medvedev (Дмитрий Медведев) και του πρωθυπουργού (και πρώην προέδρου) Vladimir Putin (Владимир Путин)

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Την αυτοκτονία τεσσάρων νέων ,δύο ανηλίκων 13 και 15 ετών και δύο ενηλίκων 23 και 26 ετών,ανακοίνωσε ότι απέτρεψε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα πλαίσια της προληπτικής δράσης που αναλαμβάνει.

Οι άνδρες του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσαν τις προθέσεις των τεσσάρων μέσα από τις συνομιλίες τους σε chatrooms στο Διαδίκτυο, όπου έγραφαν πως σκόπευαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους, οι δύο επειδή αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα λόγω δυσχερών οικογενειακών καταστάσεων και οι άλλοι δύο επειδή δεν είχαν τη μεταχείριση που ήθελαν από τους οικείους τους.

Μετά από μελέτη και αξιολόγηση των μηνυμάτων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά τους ίχνη, και σε συνεργασία με ψυχολόγους και το Χαμόγελο του Παιδιού, ενημερώθηκαν οι οικογένειές τους.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 30 περιπτώσεις αυτοκτονίας.

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΚΟΥΙΖ 1








Πού βρίσκετε ο σταυρός στην φωτογραφία?
Οι 3 πάνω είναι σημερινές ενώ η τέταρτη απο 25 /01/2009 .Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο μου μιας και έχω το ψώνιο του φωτογράφου.